Merikeskus Vellamon ja Satama Areenan kesä

Kotkan Kantasatamassa sijaitsevat Merikeskus Vellamo ja Satama Areena kutsuvat nauttimaan kesästä, ja vieraiden iloksi aukioloaikoja on yhtenäistetty.

”Yhtenäiset aukioloajat mahdollistavat laajan Kantasatama-kokemuksen, onhan tämä ensimmäinen yhteinen kesämme naapureina. Toimijoiden sujuva yhteistyö ja esimerkiksi keskiviikkoiltojen monipuolinen ohjelma tarjoavat kävijöille enemmän elämyksiä samalla käynnillä”, toteaa Satama Areenan palvelupäällikkö Heikki Hytönen.

Kaikki Merikeskus Vellamon kohteet – museot, museoalukset ja ulkonäyttelytila Kuuri sekä museokauppa ja ravintola Laakonki – ovat 3.6.-11.8.2024 avoinna joka päivä eli myös maanantaisin. Iltaisin aukioloaika pitenee tunnilla, joten vierailulla voi viihtyä aina klo 18 asti.

Keskiviikkoiset kesäillat ovat vielä pidempiä ja lisäksi maksuttomia. Vellamon sisänäyttelyihin pääsee aina maksutta keskiviikkoisin klo 17-20. Museoaluksille on vapaa pääsy klo 17-18, minkä jälkeen ne sulkeutuvat.

Kantasataman kesäkeskiviikkoja täydentävät Satama Areenan Veranta-klubit. Terassin ja aulan käsittävä, tunnelmallisesti somistettu ja – mikä parasta – säästä riippumaton Veranta aukeaa koko kesäksi, ja ohjelmalliset keskiviikot alkavat klo 18. Intiimeillä klubeilla on koettavissa akustisia sooloesiintymisiä, improvisaatioteatteria ja myös kahdet eri teemabileet.

Satama Areenan pääaula ja ravintola ovat avoinna juhannukseen asti maanantaista lauantaihin, juhannuksen jälkeen tiistaista lauantaihin. Arkisin ravintola on avoinna klo 18 saakka, keskiviikkoisin klo 20 saakka. Vellamo-visiitin yhteydessä voi hyvin piipahtaa myös Satama Areenan uljaan aulan puolella tutustumassa arkkitehtuuriin ja puurakentamiseen.

Merikeskus Vellamon ja museoalusten kesäohjelma:

https://www.merikeskusvellamo.fi/vellamon-kesa-2024/

Satama Areenan aukioloajat ja Veranta-klubien ohjelma:

https://www.satama.fi/