Näe, koe ja opi

Aina valmiina löytöretkille, on Kantasataman motto. Näkemistä, kokemista ja uuden oppimista riittää merellisessä ympäristössä jokaiselle.

 

Kutsumme juuri sinut lämpimästi mukaan luomaan huomisen Kantasatamaa ja viihtymään seurassamme. Jos jätät vierailustasi somejäljen, voit käyttää hashtageja #kantasatamakotka #merikaupunkikotka.

Kahvilat ja ravintolat

Kantasatamassa vierailun lomassa on mukava hengähtää hetki ja istahtaa nauttimaan ravintoloidemme tai kahviloidemme maistuvasta tarjonnasta.

Kirjastot

Merikeskus Vellamon museoiden käsikirjastoon voit tutustua Ruumassa. Ruumassa järjestetään mm. näyttelyitä ja tapahtumia. Siellä sijaitsevat tämän lisäksi kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden toimitilat.

Laivat

Kantasatama on ollut kohtaamispaikka aina teollistumisen alkuajoista lähtien. Laivat merimiehineen ovat lipuneet satamaan luoden tarinoita, joita kerromme vielä tänäkin päivänä. Nykyään Kantasatamaan saapuu myös suurempia risteilyaluksia.

Museot

Toiminnallisuus, elämykset ja saavutettavuus ovat museoissa tärkeää. Näyttelyihin voi tutustua kuunnellen, katsellen, haistellen, tunnustellen, leikkien ja pelaten. Perehdy koko kattaukseen Suomen Merimuseon tai Kymenlaakson museon tiloissa.

Ostokset

Kantasatamassa voit tehdä ostoksia eri kohteissa, vaikkapa Vellamon museokauppa Plootussa, josta löydät laadukkaat matkamuistot ja paikallisesti Kotkassa valmistettuja tuotteita.