Lasten Vellamo. Tapahtumapäivä koko perheelle.

Piut paut pönötys! Lasten Vellamossa kiepsahdetaan kaupunkiin! Tervetuloa tutustumaan Kymenlaakson museon upouuteen Mikä-mikä-kaupunki-näyttelyyn, joka kutsuu leikkiin ja kertoo, mistä palasista kaupunki oikein rakentuu ja millaista kaupungissa on asua.

Pienet sisustus- ja kaupunkisuunnittelijat pääsevät valloilleen ja voivat tutustua myös lähiluonnon ötökkäasukkeihin. Vellamossa voi kurvailla kaupungin pisimmällä pikkuautobaanalla tai ikuistaa itsensä Mikä-mikä-kaupungin kuvaamossa. Alle 18-vuotiaat lapset osallistuvat ohjelmaan maksutta ja aikuiset pääsymaksun hinnalla 15/10 €, Museokortti tai Kaikukortti.

Ohjelma

klo 10-17 Vellamon näyttelyt avoinna
Voit tulla näyttelyihin vaikka heti aamusta ja viipyä voit viiteen.

klo 11-14 Askarrellaan oma huone -työpaja, opetustila Ahti
Suunnittele ja kokoa oma huone. Millaiset tapetit valitsisit ja millaiset verhot sopisivat ikkunaan? Mitä laittaisit seiniä koristamaan? Ohjattu nonstop-työpaja. Askartelemaan mahtuu noin 20 lasta kerrallaan. Suositusikä 7-vuotiaasta ylöspäin.

klo 11-14 Itämeren ötökkäasukkaat -piste, Luontokoulu Haili, opetustila Kaija
Keitä asuukaan aivan meidän naapurissamme Itämeressä? Tule tutkimaan meren ötökkäasukkeja, joista pikkuriikkisimmät erottaa vain mikroskoopilla. Nonstop-pisteessä ohjaajana Miko Häsä Luontokoulu Hailista.

klo 11-14 Piirretään yhdessä kaupunki -työpaja, vaihtuvien näyttelyiden sali
Millainen kaupunkimme olisi, jos lapset saisivat yhdessä päättää? Kymenlaakson museon vaihtuvien näyttelyiden saliin on levitetty suunnittelutyötä varten paljon paperia, joten tartu rohkeasti liituun ja väritä oma palanen kaupunkia. Nonstop-työpajassa ohjaajana Eka Kosonen.

klo 11-14 Mikä-mikä-kaupungin kuvaamo, näyttelytilat
Miltä näyttävät Mikä-mikä-kaupungin asukkaat? Lainaa rekvisiittaa ja asetu kuvaajan kuvattavaksi. Saat heti mukaasi pienen kuvan. Yksi kuva/henkilö tai ryhmä. Kuvaus jonottamalla, kuvapaperia varattu rajattu määrä.

klo 10-17 Kotkan pisin pikkuautotie, Venehalli
Kummallisen kaupungin eriskummallisin autotie kulkee veneiden välissä Venehallissa! Tule ajelemaan, mutta muista noudattaa liikennesääntöjä! Tarjolla lainattavia pikkuautoja. Tie on auki nonstop koko tapahtumapäivän ajan.

Yllättikö nälkä tai jano? Poikkea ravintola Laakonkiin!
Viikonloppuisin ravintola Laakongissa on tarjolla brunssi klo 11.30-15.30. Aikuiset 24,40 €/hlö, alle 12-vuotiaat lapset aikuisen seurassa 10 €/hlö ja alle 3-vuotiaat lapset aikuisen seurassa 5 € /hlö. Kahviopalvelut avoinna Vellamon aukioloaikoina.

Muutokset mahdollisia.