Merikeskus
Vellamo

Merikeskus Vellamossa kotiaan pitävät Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, museokauppa Plootu ja ravintola Laakonki.

Suomen merimuseo on osa Suomen kansallismuseota. Merimuseo kertoo suomalaisen ja samalla hyvin kansainvälisen merenkulun tarinaa. Merta pitkin kulkevat niin ihmiset, tavarat kuin ajatuksetkin. Lähelle ja kauas, vaikka maailman ääriin.

Kymenlaakson museo toimii Kotkan kaupunginmuseona ja koko Kymenlaakson alueellisena vastuumuseona. Sen lukuisissa tarinoissa on juhlaa ja arkista puurtamista, jokivartta ja merta, satamakaupungin rosoista elämää.

Merivartiomuseo avaa merivartijoiden työtä 1930-luvulta aina nykypäivään asti. Merivartiomuseo on toteutettu Kymenlaakson museon ja Rajavartiolaitoksen yhteistyönä.

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa kulttuuripalveluita ja tapahtumia, joista suurin on jokakesäinen kansanjuhla Kotkan Meripäivät. Yksikkö myös koordinoi seudun kulttuuritoimintaa ja tarjoaa eri tahoille tukea tapahtumien järjestämisessä.

Vellamosta löytyy myös opetus- ja seminaaritiloja, 200-paikkainen auditorio, 100-paikkainen ravintola Laakonki sekä museokauppa Plootu. Kesäisin avoinna ovat myös museojäänmurtaja Tarmo, majakkalaiva Kemi sekä ulkonäyttelytila Kuuri. Kotkan edustalla olevasta Varissaaresta löytyy lisäksi kesäisin auki oleva Ruotsinsalmi-paviljonki.

Palvelut

Pysyviä ja vaihtuvia kulttuurihistoriallisia näyttelyitä, kausittaisia taidenäyttelyitä, opastettuja kierroksia, lasten ja aikuisten työpajoja, konferenssitilat, tapahtumatilat, kokoustilat, juhlatilat, auditorio, venehalli, ravintola, jossa lounas arkisin ja brunssi viikonloppuisin, muina aukioloaikoina annoksia listalta ja kahvilapalvelut, tilauksesta myös pitopalvelu.

Jaa