Kanta­sataman risteily- ja matkustajaterminaalin rakennustyöt ovat käynnistyneet

Kotkan Kantasataman risteily- ja matkustajaterminaalin rakennustyöt ovat käynnistyneet.

Kantasataman risteily- ja matkustajalaivaterminaalin kehittämishanke Kotka Pax parantaa HaminaKotka -sataman liikenneinfrastruktuuria tavoitteenaan mahdollistaa ympärivuotinen, turvallinen ja sujuva rajanylitys ja matkustajalauttaliikenne Suomen ja Venäjän välillä.

Säännöllinen matkustajalauttaliikenne vaatii puitteet tulli- ja rajatarkastustoiminnoille, joten hankkeen aikana Kantasatamaan rakennetaan ja muokataan tiloja Tullin ja Rajavartiolaitoksen pakollisia tarkastuksia ja palveluita varten.
Terminaalin urakkasopimukset on allekirjoitettu ja rakennustyöt ovat alkaneet. Tällä hetkellä varastohallissa tehdään perustustöitä sinne rakennettavia tulli- ja rajatarkastustiloja varten.

HaminaKotka Satama Oy toimii projektin päätoteuttajana ja muina projektikumppaneina ovat Pietarin matkustajasatama ”Marine Façade”, Tulli ja Rajavartiolaitos. Hanke käynnistyi 1.6.2019 ja jatkuu 31.5.2022 saakka. Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014-2020 ohjelma rahoittaa hanketta 2 miljoonalla eurolla.

Kts. lisää https://www.haminakotka.com/fi/tietoa-satamasta/eu-projektit/kotkan-kantasatama-cruise-port-and-ropax-terminal-development-kotka