Näe, koe ja opi

Näe, koe

Kuvassa on Taidelainaamon tauluja

Kotkan Taidelainaamo

Galleria Uusikuvassa sijaitsevasta taidelainaamosta voit ostaa tai vuokrata paikallisten taiteilijoiden teoksia.
Satamakatu 9
Kuvassa on kierrätystuotteita

Kotkan kierrätys ja avustus ry

Kierrätyskeskuksessa et tarvitse valuuttaa vaan voit hakea tavaraa omaan tarpeeseen. Lahjoita kodintavaraa, liinavaatteita, kodinkoneita, leluja, vaatteita, kenkiä, urheilutarvikkeita ja pieniä huonekaluja.
Satamakatu 3
045 634 0019
Kuvassa on museokauppa Plootu

Museokauppa Plootu

Meriaiheiset ja kotkalaiset kotiinviemiset ja lahjat. Tuotevalikoimasta löydät näyttelyiden sisällöistä ja Merikeskus Vellamon arkkitehtuurista inspiraationsa saaneet tuotteet ja paljon muuta.
Tornatorintie 99
040 350 0497
puunvuoro-148 KS featured

Kymenlaakson museo

Kotkan kaupunginmuseona ja Kymenlaakson alueellisena vastuumuseona toimiva museo, joka ylläpitää yhteistyössä Rajavartiolaitoksen kanssa Merivartiomuseota. Täällä pääset tutustumaan satamakaupungin rosoiseen elämään, Kymijokeen, arkeen ja juhlaan.
Tornatorintie 99, Kotka
040 350 0497
Kuvassa on Suomen Merimuseon näyttelykohde

Suomen merimuseo

Suomen kansallismuseoperheeseen kuuluva Suomen merimuseo tarjoaa koettavaksi merenkulun suomalaiset ja hyvin kansainväliset tarinamme. Elämyksellisyys, toiminnallisuus ja saavutettavuus ovat museon kivijalkoja.
Tornatorintie 99, Kotka
040 350 0497
Kuvassa on vartiolaiva Telkkä

Vartiolaiva Telkkä

Telkällä on valvottu Suomen merialueita. Rajavartiolaitoksen laivana se partioi saaristossa, auttoi hätään joutuneita ja toimi myös koululaivana. Viimeiset vuodet virolaiset vartioivat maansa rajoja Telkällä.
Tornatorintie 99, Kotka
040 350 0497
Kuvassa on majakkalaiva Kemi. Kuva ja tekijänoikeus: Matti Heikkinen / Suomen merimuseon kuvakokoelma / Museovirasto

Majakkalaiva Kemi

Punainen kuin paloauto -sanonta sopii majakkalaiva Kemille. Majakkalaivat sijoittuivat ennen merenkulun kriittisiin kohtiin, jonne majakkaa ei voitu rakentaa. Ne olivat työpaikkoja, joissa asuttiin ja työskenneltiin keväästä loppusyksyyn.
Tornatorintie 99, Kotka
040 350 0497
Kuvassa on jäänmurtaja Tarmo

Jäänmurtaja Tarmo

Pienten ja isompienkin seikkailijoiden unelma, höyryjäänmurtaja Tarmo, on näyttävä laiva Merikeskus Vellamon kupeessa. Voit tutustua tähän maailmansodissakin mukana olleeseen laivaan myös 360-virtuaalikierroksella.
Tornatorintie 99, Kotka
040 350 0497
Kuvassa on XAMK kampuksen havainnekuva

Xamkin Kotkan kampuksen kampuskirjasto

Kampuskirjasto avautuu Kantasatamaan Xamkin Kotkan kampuksen ovien avauduttua syyskuussa 2024. Tutustu sillä välin Kotkan Metsolassa sijaitsevaan kampuskirjastoon.
Pääskysentie 1, Kotka
Kuvassa on Vellamon käsikirjasto Ruuma

Ruuma

Vellamon Ruumassa sijaitsee museoiden käsikirjastot ja tilaan on vapaa pääsy. Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon kirjasto- ja arkistopalvelut palvelevat ajanvarauksella. Teoksia voi tutkia paikan päällä, mutta niitä ei voi lainata kotiin.
Tornatorintie 99, Kotka
040 350 0497