Satama Areenan palvelukumppanit on valittu

Kotkan Kantasatamaan rakennettavan tapahtumakeskus Satama Areenan palvelukumppanien kilpailutukset ovat päättyneet ja kumppanit on valittu. Joulukuussa 2020 alkaneen kilpailutusprosessin kautta voittajiksi selviytyivät ravintolapalveluiden osalta Compass Group Finland Oy ja tekniikka- ja kalustepalveluiden osalta Rajupaja Oy.

”Olen erittäin iloinen, että saimme Satama Areenalle kumppaneiksi juuri Compass Groupin ja Rajupajan. Molemmat toimijat kuuluvat toimialoillaan Suomen tärkeimpiin toimijoihin ja pystyvät takaamaan laadukkaat, monipuoliset ja kustannustehokkaat palvelut Satama Areenalla”, toteaa Satama Areenan toimitusjohtaja Minna Nyman.

”Kilpailutusprosessi oli pitkä ja sen aikana käytiin monta neuvottelua tasokkaan palvelun ja parhaan mahdollisen toimintakonseptin varmistamiseksi. Kaikissa neuvotteluissa välittyi aito into ja halukkuus yhteistyöhön ja olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Tästä on hienoa aloittaa yhteistyö ja uuden Satama Areenan toiminnan käynnistäminen molempien toimijoiden kanssa tulevassa tapahtumakeskuksessa”, Minna Nyman jatkaa.

Kilpailutuksissa korostettiin kokemusta ja ymmärrystä monipuolisesta tapahtumaliiketoiminnasta, innovatiivisuutta, laadukasta palvelua ja investointikyvykkyyttä kustannustehokkaan palvelutuotannon ohella. Compass Groupilla on erittäin laaja kokemus tapahtuma- ja opiskelijaravintolatoiminnasta.

”Kotkan uuden tapahtumatalon ravintolakonsepti- ja palvelukokonaisuuden tärkeimpiä elementtejä asiakasnäkökulmasta ovat elämyksellisyys, laadukkuus, aitous ja sujuva palvelu myös digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen. Satama Areenalle räätälöity ravintolakonsepti on kokonaisuus, jossa on hyödynnetty Compass Groupin kattavaa kokemusta asiakaskohderyhmän palveluiden onnistuneesta yhdistämisestä samaan kiinteistön ravintolamaailmaan. Investoimme merkittävästi Areenan aularavintolamaailmaan, jolla luodaan arjen ytimessä toimivat ja monipuoliset ravintolatilat palvelemaan tapahtuma-asiakkaita, kaupunkilaisia ja korkeakouluasiakkaita. Herkullisen ruoan lisäksi kehitämme yhteistyössä ravintolatiloja siten, että se mahdollistaa sujuvan palvelupolun sekä muunneltavat, viihtyisät istuma-alueet”, kuvailee Compass Group Suomen myyntijohtaja Elina Yrjänheikki tulevia palveluja.

Rajupaja Oy puolestaan kuuluu Suomen eturivin tekniikkatoimittajiin niin tapahtumataloissa, festivaaleilla kuin erilaisissa tapahtumissa.

”Olemme olleet innoissamme mukana hankkeessa. Toivomme, että tällä kokonaisuudella voimme piristää Kotkan alueen tapahtumakenttää. Investoinnit esitystekniikkaan ja kalusteisiin luovat loistavat puitteet erilaisten tapahtumien toteutukseen”, toteaa Rajupajan Jussi Mäkelä.

Satama Areena on vuonna 2023 Kotkan Kantasatamaan valmistuva tapahtumakeskus. Rakennuttaja on Backstaff Oy ja sen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto ALA Oy.
Operatiivisesta toiminnasta vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy. Muunneltavat tilat soveltuvat erilaisille tapahtumille ja niiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytön helppouteen, toimivuuteen, samanaikaiseen käyttöön ja ekologisuuteen. Työt Kantasatamassa alkoivat maanpuhdistustöillä joulukuussa ja varsinaiset rakennustyöt alkavat heinäkuussa.

Compass Group on Pohjoismaiden johtava ruoka- ja monipalveluyritys, jonka liikevaihto on noin miljardi euroa. Tarjoamme yli 750 000 ateriaa päivässä ja työllistämme yli 13 000 henkilöä 1 700 kohteessa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa. Suomessa meillä on 3 600 työntekijää noin 550 ravintolassa. Olemme osa maailmanlaajuista organisaatiota, joka toimii 45 eri maassa. Toimimme useilla sektoreilla, kuten tapahtumat, urheilu ja vapaa-aika, yritykset ja teollisuus, terveydenhoitoala ja vanhustyö, koulutus, puolustus ja merialueet. Compass Groupilla on kolme vastuullisuuspainopistettä: Terveys ja hyvinvointi, Muutokset ympäristön hyväksi ja Maapallon parhaaksi. Nämä kaikki perustuvat turvallisuuskulttuuriimme. 
www.compass-group.fi

Rajupaja Oy on 2014 perustettu tapahtumien tekniseen tuotantoon erikoistunut yritys, jonka toimipisteet sijaitsevat Turussa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Noin 20 henkilöä työllistävä Rajupaja tunnetaan asiakaslähtöisestä palvelusta ja monipuolisesta palvelutarjonnasta yhdessä sisaryhtiöidensä kanssa. Rajupajan sisaryhtiöitä ovat RajuLive Oy ja Lounais-Suomen Vuokrakaluste Oy.