SRV käynnistää Kotkan tapahtumakeskuksen rakentamisen – hankkeessa toteutusvaiheen sopimus

SRV ja Backstaff Oy ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen sopimuksen Kotkan tapahtumakeskus Satama Areenasta. Yhteistoiminnallisen projektinjohtourakkasopimuksen kokonaisarvo on noin 27,6 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät heinäkuussa ja uusi tapahtumakeskus valmistuu Kotkan Kantasatamaan kesällä 2023.

SRV on ollut mukana hankkeessa neljä kuukautta kestäneen kehitysvaiheen ajan. Kehitysvaiheen aikana toteutettiin yhteistyössä käyttäjien kanssa hankkeen suunnittelua ja kehitettiin paras toteutustapa tilaajan määrittämille tavoitteille. Areenan rakennuttamisesta vastaa Kotkan Julkiset Kiinteistöt Oy:n 100 % omistama tytäryhtiö Backstaff Oy.

”Päätoteuttajan kilpailutusprosessi venyi melko pitkäksi ja olen iloinen, että saimme Satama Areenan päätoteuttajaksi juuri SRV Rakennus Oy:n. SRV:llä on kokemusta paitsi vaativista puurakentamisen kokonaisuuksista, myös näyttävistä areenahankkeista, kuten parhaillaan rakenteilla oleva Tampereen UROS LIVE -areena, sekä kokous- ja tapahtumakäyttöön taipuvista tiloista, kuten esimerkiksi Helsingin Yliopiston Tiedekulma. Voimme siis sanoa, että olemme osaavissa käsissä”, kertoo Backstaffin projektipäällikkö Aleksi Sallinen.

Tulevan areenan muunneltavat tilat soveltuvat erilaisille tapahtumille ja niiden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota käytön helppouteen, toimivuuteen, samanaikaiseen käyttöön ja ekologisuuteen. Suunnittelussa on otettu myös huomioon rakennukselle haettavan BREEAM-ympäristösertifikaatin vaatimukset, jotka parantavat rakennuksen tehokkuutta, säästävät kustannuksia ja maapallon rajallisia resursseja.

Valmistuttuaan rakennuksen tapahtumatuotannosta vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy.  Lisäksi rakennuksessa tulee toimimaan ravintolapalveluista vastaava Compass Group ja tekniikkapalveluista vastaava Rajupaja Oy.
Rakennuksen monitoimisuutta ja käyttötehokkuutta on vahvistettu tapahtumakeskuksen viereen rakennettavan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin kanssa. Tapahtumakeskuksen aula- ja ravintolatilat tulevat toimimaan kampuksen pääsisäänkäyntinä ja opiskelijaravintolana.