Joulukuisessa Kirjallisia kohtaamisia -tapahtumassa kaksi kotkalaista kirjailijaa, Päivi Taussi ja Irja Sinivaara, keskustelevat kirjoistaan pääkirjaston stagella. 

Päivi Taussin toinen romaani Sillalla käy tuuli on löyhästi sidoksissa vuonna 2022 ilmestyneen Katrin kahdet kengät -romaanin kanssa. Uuden teoksen aihe liittyy maahanmuuttoon ja inkerinsuomalaisten historiaan mutta myöhempiin vaiheisiin. Näkökulma on nykypäivässä, ja tematiikka käsittelee identiteetin rakentamista ja itsensä ymmärtämistä. Oikein ja väärin muistettu historia vaikuttaa taustalla.

Irja Sinivaaran uusin romaani Tarhael(i)miä ilmestyi tänä vuonnaTämä episodiromaani on viilto eräiden omituisten otuksien elämiin. Äidille ja hänen neljälle tyttärelleen ei riitä perheen sisäisen todellisuuden pohdiskelu. Heidän pitää sotkeutua, kunkin omalla tavallaan, elämän suuriin teemoihin. Oman huomionsa saavat ympäristöasiat, eläinten oikeudet, erinäiset miesjutut. Ja mitä siitä sitten seuraa, puhdistuuko omatunto, parantuuko maailma? Vai olisiko niin, että oman itsen sijaan onkin helpompi suunnata katse mahdollisimman kauas?