“Rokaten tieni meen” – Jussi Raittinen 80v & The Boys 60v -juhlakonsertti

Jussi Raittisen mittava ura kattaa yli kuusi vuosikymmentä. Ura alkoi yhdessä Eero-veljen kanssa vuonna 1960 ensilevyn ja -esiintymisten merkeissä. 1962 perustettiin ensimmäinen yhtye, rautalankabändi The Esquires, jota seurasi seuraavana vuonna The Sounds. Keväällä 1964 Eero ja Jussi perustivat legendaarisen The Boys -yhtyeen, joka on perustamisestaan lähtien toiminut yhtäjaksoisesti 60 vuoden ajan.

The Boys -yhtyeessä on vuosien mittaan vaikuttanut yhteensä 37 jäsentä, mm. Kaj Westerlund, Seppo Paakkunainen, Antero Jakoila, Aikka Hakala, Matti Oiling, Eero Koivistoinen, Pekka Pohjola, Pekka ja Antti Tammilehto, Eero Lupari, Hillel Tokazier ja Olli Haavisto.

Jussi Raittinen täyttää perjantaina 15.9.2023 80 vuotta, ja tätä juhlistetaan konsertilla Helsingin Kulttuuritalolla. Konsertin pääesiintyjä on nykyinen Jussi & The Boys, eli kitaristit Jari ja Tuomas Metsberg, basisti Lasse Sirkko sekä rumpali Rydy Ryynänen. Lavalla vierailee myös yhtyeen jäseniä vuosien varrelta, minkä lisäksi tiedossa on yllätysesiintyjiä.
Konsertin juontaa yhtyeen pitkäaikainen ystävä Seppo Bruun.

Konsertti taltioidaan ja sen pohjalta tehdään Jussi & The Boys -yhtyeen historiaa luotaava dokumentti. Dokumentin käsikirjoittajana ja ohjaajana toimii Antti Kuivalainen ja tuottajana Jouko Aaltonen. Sama kaksikko vastasi myös Tavastia -klubin 50-vuotisdokumentista “Sitten ajat muuttuivat”.

Jussi & The Boys vieraili tammikuussa 2023 Finnvox Studioilla äänittämässä tuoreen juhla-albumin “Rokaten tieni meen”. Albumin tuottajana/kapellimestarina toimi Tuomas Metsberg. Äänittäjänä toimi Risto Hemmi ja miksauksesta vastasi Janne Haavisto. Juhla-albumin julkaisee Topi Salmen ja kumppanien luotsaama Emsalö Music.

Juhla-albumi “Rokaten tieni meen” julkaistaan Jussi Raittisen 80v -syntymäpäivien tienoilla, ja sitä on saatavilla levykaupoista kautta maan – sekä tietenkin myös suoraan konserttipaikalta!