Tervetuloa Valtakunnallisille kotiseutupäiville 8.–10. syyskuuta Kotkaan! 

Valtakunnalliset kotiseutupäivät ovat kotiseututoiminnan ja Kotiseutuliiton vuosittainen päätapahtuma ja ainutlaatuinen kotiseudun juhla. Tänä vuonna hullaannutaan Kotkaan! Kiinnostavaa ohjelmaa on runsaasti ympäri kaupunkia, Kantasatamassa upouudella Satama Areenalla, vaikuttavassa Merikeskus Vellamossa ja “pahamaineisessa merimieskapakassa” Ravintola Kairossa.

• Kotiseutumarkkinat Satama Areenalla koko viikonlopun, maksuton tapahtuma 
• Kaikki keskustelukammarit ja seminaari ovat maksuttomia tapahtumia
• Ainutkertaisia opastettuja retkiä kotiseudulle 0–45 €

ESIMERKKEJÄ OHJELMASTA

Kotiseutumarkkinat Satama Areenalla
Pe–la 10–18, su 10–15, ei sisäänpääsymaksua. Tule tutustumaan kotiseutumme yhdistyksiin ja seuroihin, paikallisiin tuotteisiin ja uuteen, upeaan Satama Areenaan! Satama Areenan kätköissä -kierrokset pe klo 16, la klo 9 ja su klo 16, kesto 45 min, liput 14 €.

Avajaisseminaari Satama Areenalla
Pe klo 13–14.30, ei sisäänpääsymaksua. Miten kotiseuturakkaus näkyy Kotkassa ja Kymenlaaksossa? Alustuksia paikallisesta kotiseuturakkaudesta aina eurooppalaisen tason verkostotoimintaan asti. Kulttuuriohjelmasta vastaa tapahtuman juontaja, näyttelijälausuja Matti Ristinen seurueineen. He esittävät katkelmia Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia -kiertue-esityksestä, joka kiertää maamme seurantaloja ensi keväänä.

Jazz-konsertti Mestarit ja kisällit Kairossa
Pe klo 21–22.30, liput 22,50 € tiketti.fi, ikärajaton. Tämän lähemmäs kotkalaisuutta ei juuri pääse! Konsertin juontaa Antero Kekkonen.

Retki: Suomen suurin yleissatama 
La klo 14.30–15.30, liput 10 €. Linja-autokierroksella tutustutaan Suomen suurimman yleissataman Mussalon satamanosaan, jossa sijaitsee Suomen suurin ja yksi Itämeren vilkkaimmista konttiterminaaleista.

Retki: Veneretki Kuutsalon ympäri
Su klo 9–11, liput 35 €. Tervetuloa tutustumaan saaren mielenkiintoiseen historiaan, joka ulottuu aina 1500-luvulle asti.

Koko Kotiseutupäivien ohjelma on verkkosivuilla www.kotka.fi/kotiseutupaivat. 
Sieltä löytyvät kaikki lisätiedot, kuten tarkat kellonajat, lähtöpaikat ja retkien hinnat.

Tervetuloa viettämään huippuhetkiä Kotkassa!

Kotiseutupäivien 2023 teemana on Kotkan kaupunkistrategian arvoista kumpuava 
”Kotiseutumme: reilusti, rohkeasti ja rakkaudella”.