Turvallinen Kaakko 2024

Turvallinen Kaakko -tapahtuma järjestetään 25.4.2024.

Tervetuloa mukaan!

Turvallinen Kaakko -tapahtuma vuonna 2023

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekami ja Kotkan kaupunki järjestävät tiiviissä yhteistyössä 3. sektorin ja viranomaisten kanssa Turvallinen Kaakko -24 -tapahtuman 25. huhtikuuta Kotkan Kantasatamassa. Kuuri I-5:ssä järjestettävän turvallisuustapahtuman teemana ovat tänä vuonna päihteet ja huumeet. Sen pääkohderyhmänä ovat Etelä-Kymenlaakson 8. luokan ja lukion 2. luokan oppilaat, yhteensä noin 950 oppilasta. Tapahtumassa he osallistuvat Xamkin, Ekamin ja viranomaisten pitämille turvallisuusrasteille.

Yleisölle tapahtuma on avoinna klo 14–16 ja silloin kävijät pääsevät seuraamaan mm. toimintanäytöksiä, joissa lavastetaan liikenneonnettomuus, henkilön kiinniotto ja huumekoiran käyttö. Lisäksi esitellään koululaiva Merikarhua ja Kotkan ja Haminan ehkäisevän mielenterveys– ja päihdetyön toimintaa. Paikalla on myös sotilaskotiauto.

Turvallinen Kaakko -tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran. Keväällä 2023 järjestetty ensimmäinen tapahtuma oli samalla Kotkan alueella toimivan Kaakkois-Suomen Turvapuiston avajaisina. Xamkin vararehtori Mirja Toikan mukaan tapahtuma vahvistaa Xamkin ja Ekamin brändejä kokonaisturvallisuuden vahvoina koulutusorganisaatioina. ”Samalla se lisää Kaakkois-Suomen turvapuiston tunnettavuutta ja edesauttaa Kotkan kaupungin profiloitumista kokonaisturvallisuuden edelläkävijänä ja roolia paikallisen ja kansallisen kriisinkestävyyden kehittäjänä”, Toikka toteaa.

Turvallinen Kaakko -24, ohjelma

Kokonaisturvallisuuden tapahtuma Kantasatamassa torstaina 25.4. klo 14–16. Tapahtuma on kaikille avoin!

Kehitä turvallisuustaitojasi turvallisuusrasteilla – Xamkin, Ekamin ja viranomaisten rastit ja koululaiva Merikarhu ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Paikalla myös Sotilaskotiauto. Jaossa hernerokkaa nopeimmille!

  • Klo 14.30 Liikenneonnettomuus, Kymenlaakson pelastuslaitos, Xamkin ensihoito
  • Klo 15.00 Henkilön kiinniotto, Karjalan prikaati
  • Klo 15.30 Huumekoiran käyttö, Kaakkois-Suomen poliisilaitos
 
Pysäköinti: Xamkin uuden kampuksen parkkipaikka, kulku Norskankadulta.

Turvallinen Kaakko -tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa 27.4.2023.  Tuolloin aamupäivän aikana turvallisuusasioihin pääsivät tutustumaan Kotkan 8. luokkien oppilaat ja lukioiden 2. luokan opiskelijat. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin, Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Ekamin ja eri viranomaisten rasteilla tutustuttiin mm. logistiikka-alan työturvallisuusriskeihin, kyberturvallisuusasioihin ja paloturvallisuuteen. Iltapäivällä ovet avattiin myös muille kiinnostuneille.

Kaakkois-Suomen turvapuisto

Kaakkois-Suomen turvapuisto Kaakkois-Suomen turvapuisto on Suomen ainutlaatuisin ympäristö turvallisuuskouluttautumiselle ja -harjoittelulle Kotkassa. Kantasataman kuuri I-5:n lisäksi Turvapuisto sisältää mm. satamalogistiikan virtuaalisen testausympäristön, jossa voidaan harjoitella ja havainnollistaa satama-alueen turvallisuuteen liittyviä toimintoja. Tutkimusympäristö kattaa muun muassa HaminaKotka Sataman, Kotkan kansallisen kaupunkipuiston sekä Suomen ainoan öljyntorjunnan tutkimus- ja testausaltaan Sunilassa.

Turvallinen Kaakko -tapahtuma 2024 Kaakkois-Suomen turvapuistossa, etualalla poliisi ja sotilaita, taustalla esitys auto-onnettomuudesta

Turvallinen Kaakko 2023