Tapahtuma­keskus
Satama Areena

Kohtaamisten ja tapahtumien areena

Satama Areena on valtakunnallisesti vetovoimainen paikka monenlaisten tapahtumien järjestämiseen.

Arkkitehtuuriltaan ainutlaatuinen Satama Areena on tehty ihmisille – se on suunniteltu olemaan avoin kaikille tapahtumille ja kaikille ihmisille. Tämän mahdollistavat rakennuksen muunneltavat, monipuoliset tilat ulkoalueineen ja palveluineen. Ne tarjoavat tapahtumille ja kohtaamisille elämykselliset, toiminnalliset ja joustavat puitteet. Satama Areenan aulatila on kaikille yhteistä julkista tilaa, joka toimii kaupunkitilan jatkeena. Tapahtumakeskukseen voikin tulla vain pistäytymään, ruokailemaan tai ihastelemaan arkkitehtuuria.

Satama Areenan tiloja voidaan jakaa joustavasti useisiin erikokoisiin osiin tarpeiden mukaan. Monenlaiseen käyttöön suunnitellut tilat ja moderni tapahtumateknologia luovat paljon mahdollisuuksia eri tapahtumille, kuten esimerkiksi konserteille, näyttelyille, messuille, liikunta- ja urheilutapahtumille, tv-tuotannoille, pienille ja suurille kokouksille sekä kongresseille.

Satama Areena & arkkitehtuuri

Satama Areenan suunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto ALA Oy. Korkeatasoinen arkkitehtuuri, erinomainen toiminnallisuus ja kunnianhimoiset ympäristötavoitteet ovat olleet ydinasioita Satama Areenan suunnittelussa. Rakennus koostuu isosta umpinaisesta salimassasta, johon ripustetaan rakennuksia yhdistävä katto. Sali ja katot ovat puuta ja niitä suojaa tuulelta ja sateelta sinkkinen kuori.

Tapahtumakeskus tarjoaa yhteisen aulatilan, ravintolan, kokoustiloja sekä salitilaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:n kampusrakennukselle sekä hotellille, josta ei ole vielä tehty toteuttamispäätöstä.

Satama Areenan verkkosivut: Satama.fi

Satama Areenan rakennuttaa Backstaff Oy ja sen toiminnoista vastaa Kotkan tapahtumakeskus Oy. Molemmat yritykset ovat Kotkan kaupungin tytäryhtiöitä.

Kotkan
Tapahtuma-
keskus Oy
Satama
Areena

Tapahtumatuotanto

Tiina Salonen

Vt. toimitusjohtaja

040 060 8997
tiina.salonen@kotka.fi

Backstaff Oy

Rakennuttaminen

Aleksi Sallinen

Projektipäällikkö

040 144 0414
aleksi.sallinen@kotka.fi

Kotkan
Tapahtuma-
keskus Oy

Kotkan tapahtumakeskus Oy on tapahtumakeskus Satama Areenan myynnistä, markkinoinnista ja palveluista vastaava operaattoriyhtiö, jonka omistaa Kotkan kaupunki.

Jaa
Satama Areenan pääsisäänkäynti. Kuva: Krista Ylinen